Bakfiets elektrisch

Een bakfiets die elektrisch wordt aangedreven levert je tal van voordelen op. Trappen is, ook met een bakfiets vol met kinderen, een stuk makkelijker. Je legt moeiteloos (grote) afstanden af, zonder daar extra inspanning voor te leveren. De Fietsfabriek levert diverse uitvoeringen op deze eyecatcher. Al jouw fietsritten van en naar de kinderopvang worden kinderspel door deze af te leggen met een elektrische bakfiets, die je online bij ons kunt kopen.

Een bakfiets die elektrisch werkt: duurzaam, snel én gezond

Vandaag de dag kiezen steeds meer kinderdagverblijven ervoor om een bakfiets te kopen die elektrisch werkt. Dit duurzame alternatief op een benzine slurpende auto is gezond én een geweldige beleving voor de kids. Kinderen zitten gezellig tegenover elkaar in comfortabele bankjes. Vervoer binnenkort ook kinderen van en naar de kinderopvang met een elektrische bakfiets?

Vul jouw bakfiets aan met handige extra’s

Door weer en wind fietsen doe je door je bakfiets te combineren met handige extra’s. Wat dacht je van een huif voor jouw bakfiets, om de kinderen te beschermen tegen de gure wind en regen waar ons kikkerlandje zo bekend om staat? Een Maxi-Cosi houder voor de allerkleinsten onder ons? Of geef een speelse twist aan je rit van en naar de kinderopvang op de elektrische bakfiets, door een grote bel te kopen.

Laat je adviseren in een van de verkooppunten

Wist je dat je jouw elektrische bakfiets niet alleen in onze webshop, maar ook in tal van verkooppunten door heel Nederland kan kopen? Hierdoor is er ook voor jou vast en zeker een winkel dichtbij de kinderopvang. Wil je liever een elektrisch aangedreven bakfiets online kopen? Maar heb je toch vragen? In dat geval bereik je ons door te bellen naar +31 (0)20 737 06 46. Ga voor een echte blikvanger en kies voor een bakfiets, ontworpen én gemaakt door De Fietsfabriek.


Houten bakfiets: gezellig en veilig

De houten bakfietsen zijn populairder dan ooit. Logisch ook, want de meeste Nederlanders fietsen graag. Het is soms echter een uitdaging om met de fiets meerdere kinderen tegelijk naar een school of sportclub te brengen of een grote lading boodschappen mee te nemen. Met een bakfiets ga je eenvoudig en veilig met z’n allen op pad zonder dat de kinderen zelf op de fiets hoeven te stappen. Handig, milieuvriendelijk én leuk voor de kinderen: zij hoeven zelf niet op te letten en kunnen tijdens de fietsrit gezellig kletsen en lekker rondkijken.

Milieuvriendelijk en effectief

Een ritje op de bakfiets is een milieuvriendelijke en effectieve vervanging van een autorit. Je bent duurzaam bezig doordat je de auto laat staan, het is sportief en daarnaast ben je op de fiets vaak sneller op de plaats van bestemming. Ook kun je een fiets vaak veel makkelijker parkeren dan een auto: win-winsituatie.

Bakfietsen van De Fietsfabriek

Onze bakfietsen kenmerken zich door het gebruik van hoogwaardige materialen en de onderdelen van hoge kwaliteit waar de fietsen volledig handmatig van worden opgebouwd. Iedere bakfiets heeft zwarte banden en handvatten en een zwart zadel, maar de RAL-kleur van het stalen frame kies je zelf. Alle bakfietsen zijn voorzien van een parkeerrem, aluminium velgen en rvs spaken. Het laadvermogen van de bak is 150 kilo. Houd er wel rekening mee dat hoe meer je in de bak meeneemt, hoe zwaarder het fietsen is. De bakfietsen zijn tegenwoordig echter van zo’n hoge kwaliteit dat je ook met een zware lading nog goed kunt fietsen.

Bakfiets met 2 of 3 wielen?

Je kunt kiezen voor bakfietsen met twee of drie wielen. Of een twee- of driewielige fiets beter is, is afhankelijk van waar je de fiets voor wilt gebruiken. Een bakfiets met drie wielen biedt over het algemeen meer ondersteuning, waardoor deze stabieler op de weg ligt. Een nadeel van het derde wiel is dat de bakfiets hierdoor een stuk breder wordt. De bakfiets met twee wielen is de smalle variant, waardoor je je met deze fiets gemakkelijk door smalle straatjes of een drukke stad begeeft. Ook neemt de fiets minder ruimte in als je deze bijvoorbeeld in de schuur opbergt.

Stel je eigen fiets samen

Bij De Fietsfabriek kun je je fiets bijna helemaal zelf samenstellen. Kies een van de beschikbare RAL-kleuren óf een eigen kleur voor het frame. Laat een naam of logo in het frame of de bagagedrager laseren of schroeven. We kunnen de nieuwe bakfiets ook bestickeren.

Fiets met trapondersteuning

Iedere bakfiets kan geleverd worden met een geruisloze motor in het achterwiel. Dit geeft je trapondersteuning bij een snelheid tot maximaal 25 kilometer per uur, wat een groot voordeel kan zijn bij lange of heuvelachtige fietsritten, veel wind en zware belading. Ook kun je met een elektrische fiets sneller optrekken bij een stoplicht of bij een brug. Voor een elektrische bakfiets betaal je een meerprijs van ongeveer € 1.600,-.

Bakfiets accessoires

Maak de bakfiets helemaal af met de diverse bakfiets accessoires. Schaf tegelijk met de nieuwe fiets ook een belkettingslotafdekzeil of huif aan. En wist je dat je ook een baby veilig in de bakfiets vervoert? Zo hebben we bijvoorbeeld een speciale babyschaal voor in de bakfiets.

Fietsen op een bakfiets: tips

Het is niet moeilijk om te fietsen op een bakfiets, maar het is wel fijn om van tevoren al een paar handigheidjes te weten. Vooral omdat het toch nét even anders is dan fietsen op een gewone fiets. Met de onderstaande tips helpen we je veilig op weg.

  • Druk de remmen in als je op de fiets stapt, zo voorkom je dat de bakfiets wegrolt tijdens het opstappen.
  • Een lage stoep kun je gewoon met de voorkant van de fiets oprijden, bij een hoge stoeprand is achterstevoren beter.
  • Houd rekening met het gewicht in de bak. Een volle belading maakt het fietsen zwaarder.
  • Stap af als je wilt keren. Til vervolgens de bagagedrager op en rijd met het voorwiel de juiste kant op.
  • Duw in de bocht het stuur van je af en hang een beetje met je lichaam mee in de bocht.
  • Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt als je gaat keren.
  • Ga je een heuvel op of fiets je op een schuine weg? Hang met je lichaam in de richting van de hoge kant. Dit fietst het meest comfortabel.
  • Kijk altijd goed vooruit, zodat je weet wanneer er een bocht aankomt.

Maak een proefritje op een fiets van De Fietsfabriek

Bij een winkel bij jou in de buurt bekijk je alle bakfietsen van De Fietsfabriek. Maak een proefritje om de perfecte fiets voor jouw gezin te bepalen. Je kunt ook eerst contact met ons opnemen voor vragen over de bakfietsen.

NEEM CONTACT OP VRAAG EEN PROEFRIT AAN

Meer voor een comfortabele fietsrit

Naast de diverse elektrische bakfietsen vind je bij De Fietsfabriek ook handige accessoires voor de bakfiets. Denk bijvoorbeeld aan een belkettingslotbabyschaal voor in de bakfietsafdekzeil of huif. Vraag in de winkel naar de overige accessoires.

Bel mij terug

Geslacht:

Man
Vrouw