Met een elektrische bakfiets maak je veilig, snel én gezellig een ritje op de fiets met jouw gezin. Onze oer-Hollandse bakfietsen zijn handgemaakt, sterk en functioneel. Precies zoals een fiets hoort te zijn. Vervoer kinderen op een duurzame en unieke manier. Stel zelf jouw ideale bakfiets samen: kies uit diverse RAL-kleuren, uitvoeringen en personaliseer de fiets met een naam of logo.

Een elektrische bakfiets bij De Fietsfabriek betekent:

  • Een unieke en stabiele fiets van hoge kwaliteit
  • Veilig en efficiënt 2 tot wel 10 kinderen vervoeren
  • Geruisloze en krachtige elektrische motor met een maximale snelheid van 25 km per uur

Toont alle 2 resultaten

Elektrische bakfiets: duurzaam en veilig

De bakfiets is weer helemaal terug. Steeds meer families schaffen de handige elektrische twee- of driewieler aan om de kinderen op een veilige en duurzame manier naar school te brengen, een mooi ritje door de stad te maken of een boodschap te doen. De elektrische fiets is een goed en vooral milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Zo ben je samen met je kinderen snel en veilig op de gewenste bestemming.

Voordelen van een elektrische fiets

We snappen dat de elektrische bakfiets steeds populairder wordt in Nederland, want de fietsen hebben veel voordelen. Afhankelijk van het type bakfiets vervoer je gemakkelijk twee tot vier kinderen en daarnaast past er nog een boodschappentas of andere bagage bij. Door de achterwielmotor voel je niks van de zware lading en fiets je op een prettig tempo door de stad of zelfs door een heuvelachtig landschap. Ook voor lange ritten is een bakfiets die elektrisch is ideaal: door de trapondersteuning fiets je moeiteloos kilometers met een volgeladen fiets. Daarnaast trek je bij het stoplicht snel op en over bruggen fietsen kost nauwelijks moeite.

Specificaties van de bakfiets elektrisch

De elektrische bakfietsen van De Fietsfabriek zijn met veel zorg en passie gemaakt. De handgemaakte fietsen hebben standaard een zwart zadel, handvatten en banden en een stalen frame. Welk RAL-kleur het frame is, kies je zelf. De achterwielmotor is geruisloos en haalt een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Hierdoor krijg je voldoende trapondersteuning, maar blijft het fietsen wel veilig. Daarnaast zijn onze fietsen gemaakt met de beste onderdelen en materialen. Zo weet je zeker dat je niet zomaar stil komt te staan.

Elektrische bakfiets: tweewieler of driewieler?

In de zoektocht naar bakfietsen kom je waarschijnlijk fietsen tegen met twee wielen en met drie wielen. De Fietsfabriek biedt beide aan. Een elektrische tweewieler is smaller dan de variant met drie wielen, waardoor deze fiets zeer geschikt is om te fietsen door smalle straatjes en op krappe fietspaden. Ook in een drukke stad kan een elektrische fiets met twee wielen handig zijn. Daarnaast is het stallen van de fiets net even wat makkelijker dan een driewieler. De bakfiets met drie wielen die eveneens elektrisch is, heeft als voordeel dat het extra wiel voor meer ondersteuning en een stabiele wegligging zorgt. Het derde wiel maakt de fiets wel wat breder, waardoor deze iets minder soepel te besturen is dan de tweewielige fiets.

Personaliseer jouw bakfiets

Na de keuze voor twee of drie wielen begint het samenstellen van de rest van de fiets. Sommige elementen, zoals het zadel, de handvatten en banden zijn standaard, maar er zijn nog genoeg opties om de bakfiets helemaal naar jouw smaak te maken. Kies jullie favoriete RAL-kleur en laat een naam of logo in het frame of de bagagedrager verwerken. Neem contact op met de fietsdealer om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Tips voor het fietsen op een elektrische bakfiets

Fietsen hebben we bijna allemaal op jonge leeftijd al geleerd. Op een bakfiets fietsen is dan ook niet moeilijk, maar wel net even anders dan zoals je misschien gewend bent. En daarbij is de fiets ook nog eens elektrisch. Het eerste ritje op de fiets is misschien wat onwennig, maar: oefening baart kunst. Maak een aantal proefritjes en leer de fiets te vertrouwen. We geven je graag een aantal tips voor het fietsen op een elektrische bakfiets.

  • Zet de bakfiets op de parkeerrem bij het opstappen om te voorkomen dat deze wegrolt.
  • Houd rekening met de belading van de bak: hoe zwaarder de bak, hoe zwaarder of instabieler je fietst.
  • Keren doe je door af te stappen, de bagagedrager op te tillen en alleen op het voorwiel te draaien.
  • Een bocht maken? Duw het stuur van je af en hang met je bovenlichaam licht mee in de bocht. Pak het stuur over, zodat je niet mee hoeft te leunen.
  • Voldoende ruimte om de bakfiets heen is belangrijk, met name als je wilt keren.
  • Bij een schuine weg hang je voor je eigen comfort een beetje in de richting van de hoge kant van de weg.
  • Kijk altijd zoveel mogelijk vooruit om overzicht te houden.

Elektrische bakfiets kopen?

Ben je benieuwd naar de elektrische bakfietsen van De Fietsfabriek? Neem contact op voor vragen of kom langs bij een fietsdealer bij jou in de buurt voor een proefrit en wen alvast aan de nieuwe manier van fietsen.

NEEM CONTACT OP VRAAG EEN PROEFRIT AAN

Meer voor een comfortabele fietsrit

Naast de diverse elektrische bakfietsen vind je bij De Fietsfabriek ook handige accessoires voor de bakfiets. Denk bijvoorbeeld aan een bel, kettingslot, babyschaal voor in de bakfiets, afdekzeil of huif. Vraag in de winkel naar de overige accessoires.