Historie

In 2003 lanceerde De Fietsfabriek haar Oer Hollandse fietsen en bakfietsen als ideaal vervoermiddel in de stad.
Een functionele manier van transporteren.
De van oorsprong ouderwetse bakfiets werd een nieuw leven in geblazen. De Fietsfabriek goot deze traditionele transportfiets in een nieuw hip jasje en al snel reden er steeds meer bakfietsen in Amsterdam rond.

Twee jaar na oprichting was De Fietsfabriek een echt succes en breidde uit door winkels in verschillende steden binnen en buiten Nederland te openen.

In de zomer van 2010 heeft De Fietsfabriek ervoor gekozen om de eigen winkels te sluiten en zich alleen nog maar te richten op het produceren van fietsen.
Niet alleen het team werd uitgebreid, ook de productlijn van De Fietsfabriek onderging een verandering.
Zo ligt de focus nu niet primair meer op het produceren van bakfietsen, maar op het maken van unieke gepersonaliseerde fietsen, volledig geproduceerd in Nederland.

Vanaf 2010 is De Fietsfabriek zich ook gaan richten op de toepassing van huisstijl (bak)fietsen voor het bedrijfsleven in zowel de profit als in de non-profit sector. We noemen dit ook wel herkenbare ‘verdienfietsen’. Je verdient er geld mee of bespaart geld.
De fietsen worden geheel in lijn met de huisstijl van een organisatie of merk gemaakt en zijn hierdoor erg geschikt als dienstfiets, cateringfiets, transportfiets en fietsen voor promotiedoeleinden (sampling).