Bakfietsen speciaal voor KDV’s en BSO’s

Op zoek naar een veilige, duurzame en efficiënte vervoersoplossing voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang? De KDV XL-E bakfietsen voldoen aan alle geldende normen en richtlijnen.

Er is momenteel veel gaande in de vervoerswereld. Voertuigen worden elektrisch, alsmaar sneller en de veiligheid moet dan ook extra goed geborgd worden. De Fietsfabriek loopt voorop als het gaat om veilig vervoer, met in het bijzonder vervoersoplossingen voor KDV’s en BSO’s.

De veiligheidseisen en richtlijnen in de fietsenwereld zijn continue in ontwikkeling, en dat is hard nodig. Met de snelle verandering van weggebruikers en vervoersmiddelen is stilstaan geen optie. Tijdens deze ontwikkelingen staat De Fietsfabriek vooraan en zorgt dat onze vervoersmiddelen mee ontwikkelen. Testen, evaluaties en ervaringen vanuit de praktijk, alles telt mee. Elke nieuwe KDV E bakfiets voldoet aan de laatste ontwikkelingen en eisen.

Maar wat houdt dit concreet in?

Wij beschikken over alle verplichte certificeringen voor o.a. stabiliteit, mechaniek, remvermogen en motorvermogen welke zijn bevestigd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wij voldoen aan de EN 15194 norm, Machinerichtlijn, EMC-richtlijn en EU-richtlijn Algemene Productveiligheid. Ook zijn de technische en praktische risico’s en genomen maatregelen geïnventariseerd en uitgewerkt in een overzichtelijk documenten om gebruikers zo goed mogelijk te informeren, want veilig gebruik staat altijd voorop.

Ook zijn wij continue in overleg met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, zodat we ten alle tijden voldoen aan de eisen.

De nieuwste toevoeging aan de KDV XL-E is de robuuste rolbeugel die over de bak heen zit. Mocht de bakfiets kantelen, dan zorgt deze constructie ervoor dat de kinderen in de bak beschermd zijn. Tot op heden is dit gelukkig niet voorgevallen en is de bakfiets altijd veilig gebleken. Het stalen frame heeft in tests bewezen dat het niet indeukt of afbreekt mocht de fiets omrollen door hevige impact van buitenaf.

De Fietsfabriek heeft ook aanpassingen gedaan aan de mechanische parkeerrem. Voorheen werd het ringslot op het achterwiel beschouwd als mechanische parkeerrem, wij hebben ervoor gekozen de mechanische parkeerrem door te ontwikkelen en nu op de voorwielen te plaatsen.

Wij bieden de mogelijkheid om de rolbeugel en de parkeerrem ook op uw bestaande KDV XL-E te monteren. Neem hiervoor contact met ons op, dan kunnen wij de mogelijkheden bespreken.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk de KDV XL-E of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende proefrit!

Ben je in het bezit van een oudere KDV bakfiets en wil je weten of deze nog steeds voldoet?

Neem gerust contact met ons op. De bakfiets kan volledig gecontroleerd en indien nodig aangepast worden om deze optimaal, plezierig en veilig te kunnen blijven gebruiken.