Klantenservice

Om altijd op een veilige manier het meeste rijplezier en de maximale levensduur uit jouw Fietsfabriek (bak)fiets te halen, is het nodig om de fiets geregeld onderhoud te geven. Wij raden je aan om de normale fiets minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven.

De elektrische bakfietsen zoals de KDV XL-E en de Rolstoelbakfiets dienen minimaal twee keer per jaar een onderhoudsbeurt te krijgen. Bekijk voor alle onderhoudsinstructies de gebruikershandleiding en aarzel niet om contact met ons op te nemen mochten er nog vragen zijn!

Heb je een normale fiets? Dan kun je gewoon terecht bij de dealer waar je jouw fiets hebt aangeschaft of bij jouw eigen lokale fietsenmaker. Heb je een elektrische bakfiets? Wij helpen je graag bij het vinden van een gekwalificeerde fietsreparateur die de bakfiets goed kan onderhouden.

Ben je niet in de gelegenheid om met jouw fiets of bakfiets op pad te gaan of kun je er helemaal niet meer op fietsen? Geen paniek! Wij helpen je graag om in contact te komen met een fietsreparateur die bij jou op locatie kan komen.

Wij adviseren om minimaal de onderstaande punten na te laten kijken bij de uitvoering van een onderhoudsbeurt voor een normale :

  • het afstellen van de remmen en versnellingen
  • het op druk brengen en controleren van de banden
  • het controleren en bijstellen van de spaakspanning
  • het smeren van de ketting
  • het vervangen van eventueel defecte of versleten onderdelen

Gebruikershandleiding & onderhoudsinstructies KDV-E

Bij het kopen van een KDV-E bakfiets ontvang je de gebruikershandleiding. Lees deze zorgvuldig door! Het correcte en veilige gebruik van de bakfiets wordt uitgelegd zodat jij maximaal plezier beleefd tijdens het rijden. Ook vind je er een Check voor Vertrek en de onderhoudsinstructies. Onderhoud is een belangrijk onderdeel voor het duurzaam en veilig gebruik van de bakfiets. In de onderhoudsinstructies vind je alle informatie die je moet weten en ook een set handige onderhoudskaarten.

Download de KDV-E gebruikershandleiding & onderhoudsinstructies

Garantievoorwaarden

Bij het kopen van een Fietsfabriek (bak)fiets ontvang je de garantievoorwaarden. Daar vind je de voorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Het is goed om te weten op welke onderdelen je garantie hebt, welke uitsluitingen er zijn en wat de garantieperiode is. Ook vind je in onze garantievoorwaarden informatie over aansprakelijkheid en het indienen van een claim.

Download onze garantievoorwaarden

Algemene voorwaarden

Bij het kopen van een Fietsfabriekfiets zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Download onze algemene voorwaarden